Sponsring för framtiden

2018-08-08

Under en tid har Serneke varit delaktiga i projektet Planer för framtiden tillsammans med IFK Göteborg. Nu är den första fotbollscourten invigd i Biskopsgården.

Bakom projektet Planer för framtiden står vår sponsorpartner sedan länge IFK Göteborg och den internationella organisationen Cruyff Foundation. Planer för framtiden går ut på att bygga så kallade Cruyff Courts, mindre fotbollsplaner, i några av Göteborgs förorter.

Till att börja med är det Biskopsgården, Hammarkullen och Bergsjön som ska få sina egna fotbolls-courts som förhoppningsvis ska bli samlingspunkter och en möjlighet till spontanfotboll och mer uppstyrda aktiviteter och evenemang. Serneke har, tillsammans med en ytterligare några aktörer, stöttat i planeringen av Cruyff Courts och Serneke Anläggning har anlagt marken för planerna.

 – Det här är ett projekt som ligger helt i linje med våra sponsorambitioner med och med hela vårt tänk kring social hållbarhet - att skapa utrymme för motion, hälsa, mötesplatser och integration i områden där extra resurser behövs. Här hjälper vi verkligen andra att uppfylla sina mål vilket är en av grundprinciperna i vår sponsring, säger Martin Renström, sponsoransvarig på Serneke Group.

Ambitionen med planerna är, enligt Cruyff Foundation själva, att skapa trygghet genom en säker miljö, skapa en plats för gemenskap samt en plats där unga får upptäcka och odla sina talanger. Konceptet är väl beprövat – sedan den första courten 2003 har över 200 planer anlagts i 21 länder världen över. Varje vecka är över 65 000 barn aktiva på olika Cruyff Courts i världen.

Tanken är att det ska vara ständig aktivitet på planerna. Spontanidrott och lek ska samsas med organiserad verksamhet som till exempel skolaktiviteter, cuper och träningar. Allt som sker på planen är inramat av en tydlig värdegrund som sammanfattas i 14 punkter. Dessutom kommer några Local Heroes att utbildas för att få allt att fungera i praktiken. 

Läs mer om Planer för framtiden på IFK Göteborgs sajt

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Planer för framtiden del 1

 

Nyheter

Börsmeddelanden