Stjärnmäklarna öppnar kontor i Karlatornet

2023-09-08

Mäklarfirman Eklund Stockholm New York har sålt lägenheter i Karlatornet sedan säljstarten 2016, då de även öppnade sitt första Göteborgskontor. Nu öppnar de sitt andra kontor i Göteborg vid foten av Nordens högsta hus.

Eklund Stockholm New York har agerat mäklare för lägenheterna i de övre delarna i Karlatornet, Sky Level på våning 59 – 66 och Penthouse-lägenheterna på våning 70 – 73. Hittills har 62 av dessa 64 lägenheter hittat sina ägare genom deras försorg. När mäklarfirman nu själva blir hyresgäster i Karlatornet med sitt andra kontor i staden är det en naturlig förlängning av ett långt samarbete, enligt Daniel Sülla, VD på ESNY:s Göteborgskontor.

– Det här är ett sätt att fördjupa ett framgångsrikt samarbete som vi haft med Serneke och projektet sedan 2016. Vi har varit en del av Karlatornet i ur och skur och är otroligt stolta över det. Därför känns det självklart för oss att finnas på plats i ett av norra Europas fräckaste locations, säger han.

 Det är systervarumärket Urban by ESNY, som specialiserar sig på premiumobjekt utanför den innersta stadskärnan, som kommer att etablera sig i Karlatornet. Det nya mäklarkontoret kommer att ligga i gatuplan vid entrén till hotellet och öppnar under sommaren 2024.

– Det känns jätteroligt att få välkomna våra vänner på ESNY Göteborg AB till Karlatornet och Karlastaden. Jag är säker på att deras etablering kommer att passa perfekt och fylla en funktion i den stadsdel som kommer att växa fram, säger Linda Svedborg, fastighets- och verksamhetschef på Serneke.

För mer information, kontakta:
Linda Svedborg, fastighets- och verksamhetschef Serneke Invest
Tel: +46 70 088 96 03
linda.svedborg@serneke.se   

Johan Live, presschef Serneke Group AB
Tel: + 46 768 68 11 37
johan.live@serneke.se

Serneke har ett heltäckande erbjudande inom entreprenad och projektutveckling. Koncernen grundades 2002 och har idag intäkter omkring 9,2 miljarder kronor och cirka 1 000 anställda organiserade i tre affärsområden: Serneke Sverige, Serneke Invest och Serneke International. Genom att tänka nytt driver Bolaget utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Serneke bygger och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler, offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare. Bolaget har sitt huvudkontor i Göteborg. Sedan juni 2023 ingår Serneke i Doxa-koncernen.


Mer information om Serneke Group AB finns på www.serneke.se

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden