Sundsvallshotellet kan bli Årets Bygge

2022-03-03

I somras stod Kvarteret Noten i Sundsvall klart. Nu är projektet nominerat till utmärkelsen Årets Bygge 2022.

Mitt i centrala Sundsvall ligger Kvarteret Noten, ett nytt tillskott till stadens och hela Norrlands hotellutbud. Hotellet som vi byggt för Diös drivs nu av Nordic Choice Hotels under namnet Clarion Hotel Sundsvall. Hotellet är nu nominerat till Byggindustrins prestigefulla utmärkelse Årets Bygge 2022 i kategorin kontor och hotell. Projektet är ett av tre som är nominerade i kategorin, och har även chans att bli totalvinnare och ta hem den övergripande utmärkelsen.

– Det är såklart väldigt roligt att projektet blir nominerat. Jag ser det som ett väldigt lyckat projekt där det nära samarbetet med kunden är det som stuckit ut mest. Diös har aktivt deltagit under hela projektet och vi har haft en väldigt god relation, säger Patrik Backlund, platschef på Serneke.

Hotellbyggnaden innefattar totalt 270 hotellrum. På bottenplan finns restaurang med storkök och bar, över 800 kvm öppen yta samt en konferensanläggning med både konferensrum och en eventsal för 450 personer. Hotellet har flera olika takterrasser och barer samt ett spa med utomhuspool på taket.

Fokus på certifiering

Fastigheten certifieras enligt Breeam-SE och nivån Very Good. Förutom att märkningen ställer krav på den färdiga produkten, så ställs också krav på produktionsskedet. Projektet har därför exempelvis haft snålspolande kranar i bodarna, energieffektiv belysning, FSC-krav på provisoriskt virke och uppföljning av total drivmedelsförbrukning under produktionsskedet.

– Fokuset på miljöcertifieringen har varit väldigt tydligt under hela projektets gång. Hela vägen från projektering till överlämnande, säger Patrik Backlund, platschef på Serneke.

Prisutdelning

På Construction Summit den 24 mars kommer tävlingens sju vinnare utses. En vinnare för varje kategori, och en samlad totalvinnare.

Nyheter

Börsmeddelanden