Ylva Blomén ny CFO

2014-03-24

Den 31 mars tillträder Ylva Blomén som ny CFO för SERNEKE. Ylva har en lång erfarenhet som ekonomichef och även varit med om börsnotering av bolag, en resa hon nu även får göra med SERNEKE. Ylva kommer närmast från SCA Hygiene Products.

Fram till jobbet på SERNEKE har Ylva Blomén arbetat på tillverkande industriföretag. Nu byter hon inriktning till byggbranschen.

– Ska bli oerhört spännande. Jag har tidigare varit verksam i bolag som expanderat både nationellt och internationellt. Expansionen har skett genom organisk tillväxt och via förvärv. Synen på nyttan av tillväxt vet jag att många har på SERNEKE, säger Ylva Blomén.

Efter ekonomistudier i Växjö blev första jobbet på ett revisionsbolag. Det följdes senare av uppdrag som ekonomichef på Tibnor Elof Johansson, ytbehandlingsföretaget Proton Finishing, Gislaved Gummi och polymerkoncernen Hexpol.

– Inte minst uppdraget i Hexpol var utmanande där bolagets hade en offensiv förvärvs- och etableringsstrategi och som kulminerade i en börsnotering 2008. Det var en spännande resa på flera sätt och som gav mig en bra erfarenhet.

De senaste åren har Ylva Blomén varit Site Controller på SCA Hygiene Products i Lilla Edet.

– Självklart har jag stora förväntningar på mitt nya jobb. Inte minst för att SERNEKE är ett ungt företag med många hungriga medarbetare som är dedikerade på att växa och bli ett av de ledande företagen inom byggsektorn, konstaterar Ylva Blomén.

Nyheter

Börsmeddelanden