Nu är Serneke mitt lag

2018-01-19

Patrik ”Bjärred” Andersson är en av Sveriges bästa mittbackar genom tiderna. Förra året rekryterades han till Serneke som projektledare. Här berättar Bjärred om sin roll, hur han brinner för att utveckla ungdomar och varför det inte fungerar med elva Zlatan på plan. 

Vilken är din roll?

- Initialt handlar det om att jag ska skapa värden och affärer för Serneke. Mitt huvudfokus är allt som rör idrott och gå gärna kopplat till skolor. Kort sagt jobbar jag för att ta fram innovativa lösningar för idrottsanläggningar, att marknadsföra oss i det stora kontaktnät jag har. Jag ska utvärdera vem som på bästa sätt kan utnyttja anläggningarna, koordinera samarbeten och behov och ta tillvara på Sernekes värde i detta.

Vad gör du på jobbet då, lite mer rent konkret?
- Jag måste hela tiden hålla mig uppdaterad, hämta information, se behov, ja omvärldsbevaka helt enkelt. Jag analyserar och utvärderar Sernekes roll i specifika projekt, vem som är tagare, dvs vem som ska nyttja arenan, området, etc, och vem som är beställare. Utifrån det handlar det sen om att bygga ett strategiskt partnerskap och utveckla projektet. Annars är det mycket nätverkande med intressenter.

Vi vill optimera förutsättningarna för dagens ungdomar

Berätta lite om projektet ute i Järfälla?
- Det är ett jätteprojekt och jag har gjort en tidig analys vad gäller idrotts- och skolbehov för att komplettera det som finns i området, men även för att addera till det som finns idag. Idag går hela 80 % av Järfällas gymnasieungdomar i skolan i en annan kommun, och vi vill skapa en attraktion så att ungdomarna vill stanna lokalt.

Ser man till idrotts-Sverige finns ett enormt behov. Vi vill optimera förutsättningarna för dagens ungdomar, få ihop intresse och utbildning så att de på ett bra sätt kan jobba för att nå sina drömmar.

Troligtvis funkar det inte jättebra att ha elva Zlatan ute på plan!  

Varför började du på Serneke?

- Det som triggar igång mig är att tänja på gränserna och se hur långt man kan ta det, det tycker jag att Serneke gör. Det tilltalar mig att hela tiden vilja framåt, att utvecklas och utmanas.

Sen jag slutade med fotbollen har jag jobbat med eget, men jag trivs med att tillhöra en struktur och nu är Serneke mitt lag. Jag har en tydlig tillhörighet. Sen är det dessutom ett bra lag, det är viktigt med olika kompetenser och det tycker jag att Serneke har. Olikheterna gör oss starka och oavsett vilken roll man har är alla viktiga, faller en faller alla. Jag har ju inga bevis, men troligtvis funkar det inte jättebra att ha elva Zlatan ute på plan! 

Patrik Andersson

  • Projektledare
  • Franzéngatan 1B 6 tr, 112 51 Stockholm
  • 031-712 97 00

Nyheter

Börsmeddelanden