Serneke på H22 City Expo

2022-05-24

Vi är alla delaktiga i att skapa trivsamma och hälsosamma städer i samklang med naturen. Under 35 dagar bjuder Helsingborg in världen till H22 City Expo för att utforska nya vägar framåt för en hållbar stad, där livskvalitet står högst på listan. Serneke är del i en rad programpunkter som vill visa hur innovation och samarbete kan bli en grogrund för allmänna lösningar till planetens stora utmaningar.

– Serneke bygger och utvecklar projekt i hela Helsingborg. Störst avtryck i Helsingborg gör vi i Oceanhamnen där vi förvandlar industrihamnen till en spännande och hållbar stadsdel. Att vara en partner i H22 City Expo ser vi som en självklarhet för att även fortsättningsvis ha möjlighet att vara med och utveckla både Helsingborg, oss själva och hur man bygger städer på ett bättre sätt, säger Kristian Jansson, regionchef på Serneke.

Den internationella stadsmässan pågår i stora delar av Helsingborg under perioden 30 maj – 3 juli. Fokus för mässan är stadsutveckling och innovativa lösningar för en smartare och mer hållbar stad. Under den dryga månad som mässan pågår anordnar eller deltar Serneke som partner i en rad programpunkter. Här är ett urval:

Havoteket

Paviljongen Havoteket, som Serneke byggt, är placerad i Oceanhamnen och utformad som en prototyp av ett framtida rum för lärande med utomhuspedagogik och aktiviteter för alla åldrar. Besökarna kommer att få lära sig mer om havets roll i kretsloppet, livet under ytan och bekanta sig med havets djur och växter genom bland annat ett klappakvarium. Konceptet är framtaget i ett samarbete mellan Serneke, Helsingborgs stad, Hemsö, Tengbom arkitekter och Helsingborgs hamn.

Alone together

H22 Alone Together är ett forskningsprojekt om framtidens boende med ambitionen att utveckla ett koncept som bygger bort ensamhet. Projektet drivs gemensamt av Serneke, Lunds universitet, Malmö universitet, Öresundskraft och Helsingborg stad, delvis finansierat genom Vinnova. Under mässan kommer en ”think tank” aktiveras och besökarna kommer att få bli en del i utformningen av framtidens boende. Arbetet kommer att mynna ut i en rapport som presenteras under 2023 och i ett bostadskoncept där idéerna omsätts i verkligheten. Serneke deltar i både samtal och workshops kring frågan under mässan.

Framtidens vardagsrum

Precis vid kajkanten i Oceanhamnen ligger Sernekes egenutvecklade bostadsprojekt Tura som också är vårt ”högkvarter” under H22. Från scenen ges föreläsningar i aktuella ämnen på temat framtidens boende. Här finns också vår cirkulära bokhylla där du kan låna en bok, dricka en kopp kaffe och prata en stund, enda kravet är att du sätter dit en annan bok. Framtidens vardagsrum finns på Smugglargränd 2 och är öppet under hela mässan från 11.30 – 17.00 på vardagar och från 10.00 – 17.00 på helger.

Stadskvarteret Drottninghög

Drottninghög är ett område i stor förändring, från enformighet till ökad variation. I Stadskvarteret bygger vi 198 bostäder på uppdrag av Helsingborgshem. Under H22 kan du titta in i ett urval av de olika boendeformerna: En öppen studiolägenhet med yteffektiv planlösning inredd av den välkända inredaren och stylisten Marie Olsson Nylander - känd från bland annat SVT-serien Husdrömmar Sicilien; en stadslägenhet med ingång direkt från gatan à la Köpenhamn; ett familjeradhus; Drottninghögs första friköpta radhus samt Helsingborgs första co-living-boende - bo i ett rum på 11 kvadratmeter - dela på 200.

Business Arena Syd, 8 juni

Under H22 kommer delta Serneke även i fastighetsmässan Business Arena Syd den 8 juni på Clarion Sea U i Helsingborg.

Ytterligare information om programpunkter och tider finns på https://www.serneke.se/media/event/H22/

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden